Vi som bloggar

Jag har ett långt förflutet som barn- och ungdomsbibliotekarie, har jobbat ett antal år på Länsbibliotek Jönköping som konsulent med ansvar för bl.a. biblioteksverksamhet för barn och ungdom.
Numera är jag bibliotekschef i Vaggeryds kommun, men barn- och ungdomsfrågorna ligger mig fortfarande varmt om hjärtat.

Jag var en av tre projektledare för utvecklingsprojektet 2020 Mars Express. Det projektet har betytt mycket för mig. Genom 2020 Mars Express har jag fått möjligheter att se och omvärldsbevaka vad som händer på barnbiblioteksfronten innanför och utanför landets gränser. Jag har lärt känna många inspirerande och duktiga barnbibliotekarier. Men det allra största som projektet gett mig är tron på att barn kan och vill påverka sina bibliotek. När vi skapar eller utvecklar en verksamhet, en miljö för barnen får vi inte glömma fråga dem själva. Det finns många sätt att ta reda på hur och viktigt är att vi visar att vi bryr oss om vad de säger och tycker.
/Lo Claesson

MariaHej!
Det började med Bröderna Grimms sagor på sängkanten när jag var fem år och sedan har  begäret efter litteraturupplevelser aldrig släppt taget om mig! Alla måste få uppleva detta men hur ska jag få dem till att förstå det? Kan en möjlighet vara att  bli bibliotekarie? Försöka duger!

Nu har jag arbetat som barn- och skolbibliotekarie under många, långa år och bland annat funderat mycket över vad det är som får vissa barn att älska att läsa och andra att hata det. En chans att ta reda på mer fick jag genom att bli projektledare på Regionbibliotek Halland och efter två intensiva år fick jag fast tjänst  som utvecklingsledare med ansvar för barn och unga.  Något av det roligaste jag arbetar med för närvarande är projektet ”Språk-kedjan – en obruten kedja för alla barns tal- och språkutveckling.”  , där teori och praktik smälts samman på ett fantastiskt sätt.

I mina arbetsuppgifter ingår att omvärldsbevaka och en av svårigheterna är att förmedla det på ett bra sätt. Det får inte vara för långt eller för krångligt eller ta för lång tid att läsa, helst ska det gå snabbt att få ut det och vara aktuellt. Nu hoppas jag  att via denna blogg få testa om detta är ett bra sätt! Så nu kör vi!
/Maria Ehde Andersson

Annonser

Responses

 1. Härligt med er blogg! Jag kommer att följa er.

 2. Hej!
  Var med på Mars express på ett hörn i Tranemo. Biblioteken och ni bibliotekarier gör ett fantastiskt jobb. Vi hänger där jämt!
  Nu gör mina barn en egen bokblogg. De är 11 år och tvillingar. Den heter tvillingarnas bokbuffé. Kolla gärna in den, den är fin.
  http://tvillingarnasbokbuffe.blogspot.com/
  Hälsar Kristina

 3. Vad roligt att ni gillar biblioteket! En jättefin bokblogg. Jag ska tipsa om den!

 4. […] Vi som bloggar Skrivet av: Lo Claesson | 20 december, 2010 […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: