Skrivet av: Lo Claesson | 20 juni, 2011

Tips på litet projekt för skolbibliotek

Via Twitter eller Facebook hittar jag många bra länkar och idéer, så och länk till detta lilla projekt som Cecilia Bengtsson tipsade om på Twitter: Kartdetektiverna.

Projektet vänder sig till alla klasser i åk 3 från
Västerbottens län.
Kartdetektiverna är ett samarbete mellan läraren och skolbibliotekarien. Varje klass får i uppdrag att agera kartdetektiv i sin egen hemkommun och beskriva den egna hemorten utifrån olika områden för en annan klass någon annanstans i länet. Den beskrivning som klassen gör är hemlig och visas endast för den andra klassen. Den klassen gör likadant och beskrivningarna delas genom hemliga bloggar som varje klass får och bygger upp med textmaterial och bilder.

Sedan ska  klasserna  göra sig en bild av den andra orten genom olika arbetsmetoder. När detta är klart får den andra klassen se på bloggen hur man tror att den orten ser ut och är att bo i. Materialet kan sedan ställas ut ex på ortens bibliotek.
Västerbottens Museum anordnar en kulturdag för de deltagande klasserna i september, där eleverna får bekanta sig med länets kust och inland.
Projektet pågår september-december 2011.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: