Skrivet av: Lo Claesson | 31 mars, 2011

Sociala medier i skolan och skolbiblioteket

Jag har varit på konferensen Ung 3.0 i Sandefjord, Norge. Det var en bra konferens med möten som gav upphov till nya idéer och tankar. Det pratades naturligtvis en del om sociala medier och när jag satte på TV:n på hotellrummet kom jag rakt in i ett caféprogram, där en lärare intervjuades för att hon använder Facebook i sin undervisning i nynorsk.

Eftersom jag inte har så jättestor koll på hur lärare arbetar, tyckte jag det var intressant. Vid middagen hamnade jag bredvid ett par pedagoger och nämnde inslaget jag sett. – Oh, det gör nästan alla lärare vid den skolan jag arbetar, också i fackämnen, sa hon. Eleverna är ju ändå på Facebook hela tiden, så man kan likaväl dra nytta med det, menade hon.

Jag kollade lite på Dela, som är en webbplats för pedagoger, forskare, bibliotekarier m.fl. och fann att det pågick en diskussion där hur man skulle upprätta konton, grupper och hur eleverna skulle gå in och läsa eller skriva. Den 12 april har Skolverket en studiedag i Stockholm om Sociala medier i skolbiblioteket.

Det skulle vara intressant att veta lite om hur ni som är skolbibliotekarier arbetar med sociala medier. Och då menar jag inte bara marknadsföring av biblioteket, utan som ett verktyg i elevernas lärprocess.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: