Skrivet av: Lo Claesson | 16 augusti, 2010

Nätverka med barnbibliotek i andra länder!

Efter en längre tids sommaruppehåll, vill jag nu komma med ett tips och en uppmaning till alla barnbibliotek!

Under IFLA-konferensen, som hölls i Göteborg i förra veckan, uppmanades barnbibliotek i alla länder att delta i IFLA:s program för ”Sister libraries”, som startade i november 2009.

Du  fyller i en blankett och anmäler ditt bibliotek  på IFLA:s webb och berättar varför du/ni vill nätverka på det här sättet. Sedan kan du/ni kontakta ett bibliotek som verkar intressant – eller också så blir ni kontaktade.

Detta kan vara starten på ett mycket givande samarbete. Ni kan utbyta tips och erfarenheter eller göra små eller större projekt tillsammans. Kanske kan det också finnas möjlighet till personellt utbyte.

Många barnbibliotekarier i andra länder är ganska isolerade och har inte möjlighet att träffa kollegor för att utbyta erfarenheter. Många barnbibliotekarier från länder som inte har så stora resurser är eldsjälar och har fått vara mycket innovativa.

Det är ett fritt samarbete och det finns inga krav. Man kan välja ett systerbibliotek från vilket land som helst. Några ”gudmödrar” från IFLA:s barnsektion kommer att ha lite kontakt för att stötta och se hur det går.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: