Skrivet av: Lo Claesson | 21 april, 2010

Var med och utveckla Katrineholms barnbibliotek!

I Katrineholm ska man bygga om barnbiblioteket. Arbetet med att planera och utveckla barnavdelningen görs i projektform och kallas L4 – Lär (genom) Lek – (fullhet) (med) Lust (till) Liv.

Personalen bloggar tankar och idéer och hoppas på kommentarer från hela landet:

”Vi har en idé att bloggen skall fungera som plats för kollektiv idégenerering. För det första kommer vi på olika sätt att föra samtal med de som skall använda biblioteket. Men därutöver finns det många människor runt om i landet, inte minst barnbibliotekarier, som har mängder med goda idéer som vi skulle vilja kom till användning för oss (och er) när vi (ni) planerar.”

Vi är också välkomna med inlägg, skriver bibliotekschef Lars Nellde.

Det vore intressant att se om deras idé håller, om L4-bloggen kan bli ett forum och bollplank för idéer hur man skapar ett barnbibliotek i tiden. Jag håller det för självklart att barnen inkluderas i de samtal som ska föras med användarna.

Annonser

Responses

  1. Hej! Självklart kommer barn och föräldrar m.fl. med anknytning till barn och ungdom, de primära användarna, att inkluderas. Fattas bara annat. I olika sammanhang har vi fört samtal och ju mer konkreta planerna blir, så kommer samtalen att blir fler. Det är alltid lättare att utgå från lite mer konkreta bilder än rena önskningar. Vi kommer inom kort att lägga ut det material som vi redan fått in från barn som vi pratat med.
    /Lars

  2. Ser fram emot att ta del av det materialet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: